• Hjem >
  • Informasjon om Omvendt Adventskalender

Informasjon om Omvendt Adventskalender

Omvendt adventskalender er en innsamlingskampanje med pedagogisk undervisningsopplegg som skolen kan ta i bruk i desember. I år går reisen til Zambia hvor vi blir kjent med Musiyalela, Mukela og Borniface. På film viser de hverdagen sin med de gleder og utfordringer som ligger i å være barn og ungdom i Zambia. Hver skoledag i adventstiden kan du og klassen din åpne en ny luke på heiverden.no hvor det skjuler seg spennende episoder med oppgaver og rebuser. Opplegget er knyttet til kompetansemål og oppgavene er differensierte for 1.-10.klasse. I år har vi også vært så heldige at Line Verndal (fra blant annet Himmelblå) har stilt opp for oss som voice-over/stemme i kalenderen.

Her er kalenderen

Fokus på å gi i stedet for å få

Hvert år melder skolene tilbake til oss at elevene synes det er gøy å gi noe til andre i en førjulstid hvor det er mye fokus på gaver og det å få. Hei Verdens prosjekt i Zambia fokuserer på utdanning og å gi barna en dyktig lærere og en god skole. Det finnes mange kreative måter å gjennomføre innsamling, her er noen tips:

-       Jobbe hjemme
-       Arrangere loppemarked
-       Pante flasker i nabolaget
-       Bake julekaker og lodde ut
-       Lage kafé i klasserommet/skole
-       Lage julekonsert for familie og venner med inngangspenger
-       Sitte barnevakt
-       Bilvask, sykkelvask o.l.
-       Klassejogging med startkontigent eller sponsing per runde
-       Flere elever har også gitt penger fra tannfeen til innsamlingen :)

Prosjektet i Zambia

Over 400 000 barn i Zambia går ikke på skole, fordi det mangler både lærer og skolebygg. De barna som faktisk får undervisning sitter ofte i overfylte klasserom og mangler skikkelig utstyr, bøker og gode lærekrefter. Ofte må hele klassen dele på et par lærebøker og læreren kan være den personen i landsbyen som tilfeldigvis har gått lengst på skole selv. Dårlig kvalitet i skolen gjør at mange slutter. Bare halvparten av barna i Zambia fullfører barneskolen.

Med deres hjelp gjennom Omvendt Adventskalender kan vi utdanne flere lærere, skaffe utstyr som tavler og lærebøker og legge til rette for at barn med funksjonshemninger skal få gå på skole.