• Hjem >
  • Elevseminar 2018

Elevseminar 2018

Bli med på Hei Verdens elevseminar og få ny kunnskap om globale forskjeller. Vi setter av en hel dag til spennende foredrag, samtaler og refleksjon. Meld dere på og bli engasjert i en mer rettferdig verden!


Tid: onsdag 21. Mars, kl.9:00 – 15:00.
Sted: Metropolis i Stavanger, Nytorget 1.
Påmelding: post@heiverden.no innen mandag 12.mars.

På seminaret vil dere blant annet få høre om:

•   Global urettferdighet: I følge FNs bærekraftsmål skal ekstrem fattigdom utryddes innen 2030. Vil vi være i stand til å oppnå dette målet i en verden hvor ulikhetene stadig øker både i og mellom land. v/Hei Verden

•   Hvorfor er det fattigdom? Vi tar for oss noen av de grunnleggende årsakene til fattigdom v/Hei Verden

•   Handelspillet. Ved å spille handelsspillet skal vi selv få kjenne litt på den globale urettferdigheten. v/Changemaker

•   Hvordan kan jeg bidra til en mer rettferdig verden? Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Hvilke handlingsalternativer har jeg for å bidra til mindre ulikhet i verden? v/Hei Verden

•   Hvordan kan utdanning bidra til en mer rettferdig verden? 61 millioner barn står uten tilbud om skole. Hvordan kan utdanning bidra til mindre ulikhet i verden?

•   Å være en global borger v/Jorun Stiansen
Vi bor i et rikt og trygt land, vi har vært heldige. Men kommer dette hellet med en forpliktelse overfor de som ikke har vært like heldige? Med sine røtter fra Sør og en oppvekst i Nord snakker Jorunn Stiansen om hvorfor det er så viktig å være en god global borger. v/Jorun Stiansen, norsk artist som er kjent blant annet som vinner av Idol og deltaker i ”Skal vi danse”.

Praktisk informasjon

Hver skole i Rogaland inviteres til å sende tre elever. Skolen står selv for utvelgelses-prosessen av de tre elevene som kan delta, men vi ønsker at de skal være fra 9.trinn. Vi ber om at elevene etter seminaret får tid i sin egen klassen til å snakke om det de har lært og gjort på seminaret. Det er gratis å delta og Hei Verden dekker transport under forutsetning at det benyttes billigste reisemåte. Vi serverer lunsj.

Send påmelding til post@heiverden.no innen mandag 12. mars med følende informasjon: navn på skole, navn på de tre elevene og eventuelle matallergier, eller andre hensyn. Ta kontakt per e-post eller ring 51 88 55 00 dersom dere har noen spørsmål. 

Last ned

Trykk her for å laste ned og skrive ut fullstendig program

Last ned program