Thailand: Diii-leken

Hva: Lagspill der en skal unngå å bli stukket

Hvor: Ute
Hvor mange: 8-20
Du trenger: Et langt og et kort strå

Slik gjør dere:

1. Markér et spillefelt (som en halv håndballbane), lag en midtlinje. Del i to lag, A og B, som stiller seg opp på hver sin banehalvdel.

2. Skjul stråene i hånda slik at de ser like lange ut, og la lagene velge. Laget som får det lengste strået skal begynne. (La oss si det er lag A)

3. En fra lag A løper over på Bs banehalvdel og slår så mange som mulig av B`ene ved å berøre dem.

4. De markerte B`ene skal nå si ”Diii”, mens de løper over på A sin banehalvdel og forsøker å slå/stikke så mange de klarer av A`ene. Samtidig må de UNNGÅ å bli tatt av en A-deltagere. A `ene har nemmelig rett til å hindre B`ene å komme tilbake til sin side.

5. De B`ene som har kommet seg tilbake til sitt felt, kan nå erklære alle de A`ene de berørte som sine fanger. Disse A-deltagerne må stille seg på baksiden av B sin banehalvdel, de er nå i ”fengsel”.

6. Det er nå B-laget sin tur til å starte runden. En B-deltagere løper over til A-siden og berører så mange A`er han kan. (som punkt 3).

7. Når A-lagets medlemmer skal over på B sin siden for å slå B`er, vil de kunne frigjøre sine fanger for hver B de greier å slå uten å bli tatt selv. Ellers er oppgaven deres å få så mange B-fanger som mulig.

8. Leken fortsetter til et av lagene har mistet alle spillerne. Da kan vinnerlaget bestemme en ”straff” for taperne.